RUILEN & RETOURNEREN


ZICHTTERMIJN

Het kan gebeuren dat een product toch niet geheel naar wens is. Je mag het dan, zonder opgaaf van reden, retour sturen. Het retourneren van je bestelling mag binnen veertien (14) dagen na ontvangst van de bestelling. Wij hanteren de afleverdatum van de vervoerder als ontvangstdatum.

Als consument heb je recht op veertien (14) dagen bedenktijd waarin je onze producten mag bekijken en beoordelen. Wanneer je de gehele bestelling retourneert zullen wij het gehele orderbedrag terugstorten op het rekeningnummer waarmee de bestelling betaald is. Dit is inclusief de eventuele verzendkosten die je hebt betaald voor de levering van jouw bestelling. Besluit je slechts een deel van jouw bestelling te retourneren dan zullen we het gehele orderbedrag van de geretourneerde producten terugstorten exclusief eventueel gemaakte verzendkosten voor het leveren van jouw bestelling. De kosten die je maakt voor het retour sturen van jouw bestelling zijn altijd voor jouw eigen rekening.

Indien je een product wilt ruilen voor een ander product kan je contact opnemen met onze klantenservice via info@biolotta.nl.


HET RETOURPROCES

Meldt je retourzending binnen veertien (14) dagen na ontvangst van de bestelling bij ons aan middels dit formulier.
Bij de bestelling is een retourformulier toegevoegd. Vul het retourformulier in en vermeld hierin duidelijk de volgende gegevens:
– Het ordernummer
– Jouw naam, adres, postcode en woonplaats

Na aanmelding van je retour heb je veertien (14) dagen de tijd je retourzending per post terug te sturen naar ons postbusnummer.

In plaats van ons retourformulier mag je ook gebruik maken van het Europese  modelformulier voor herroeping.

Stuur je pakket op naar ons retouradres:

Biolotta
Vollenhovenstraat 6
2026XV Haarlem

Aan het retourneren zijn voorwaarden verbonden. Lees de volledige voorwaarden in onze Algemene voorwaarden.

Voorwaarden ruilen en retourneren

  • Je kunt uitsluitend producten ruilen of retourneren die gekocht zijn via de website van Biolotta.
  • Nadat je bestelling afgeleverd is, heb je veertien (14) dagen de tijd om een retour aan te melden. Hierna heb je veertien (14) dagen de tijd om de bestelling retour te sturen. Na deze periode is de aankoop definitief.
  • Het product dient onbeschadigd en ongedragen zonder draagsporen, zoals zweet-, parfum-, rook- of kooklucht geretourneerde worden. Het product moet – indien redelijkerwijs mogelijk – met aangehecht productkaartje en in de originele verpakking retour gestuurd worden. De labels mogen slechts verwijderd worden als het product door de labels niet goed beoordeeld kan worden.
  • De verzendkosten en risico’s van het terugsturen zijn voor rekening van de koper.
  • Indien je een product wilt ruilen, nemen wij eenmalig de verzendkosten van het opnieuw te versturen product voor onze rekening.
  • Bij retourneren (ontbinding koop van 1 of meerdere producten) zal het retour te ontvangen bedrag (prijs betaalde product inclusief eventuele verzendkosten) zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 5 werkdagen na ontbinding aan je overgemaakt worden.
  • Retouren kunnen alleen teruggestuurd worden naar ons postbusadres.


RETOURZENDINGEN DIE NIET AAN BOVENGENOEMDE VOORWAARDEN VOLDOEN

  • Indien de retourzending niet (voldoende) gefrankeerd is, zijn wij helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Het betreft dan administratiekosten van € 4,95 en de kosten die ons door de vervoerder in rekening gebracht worden voor het bezorgen van ongefrankeerde zendingen (€ 14,00 of meer). Deze kosten zullen ingehouden worden op de creditnota van de geretourneerde producten.
  • Retourzendingen die waarneembare gebruikssporen vertonen zoals zweet-, parfum-, rook- of kooklucht en/of beschadigd zijn worden niet geaccepteerd. Deze worden op onze kosten aan jou geretourneerd. 
  • Retourzendingen die buiten de retourtermijn aangeboden worden, worden niet geaccepteerd. Deze worden op onze kosten aan jou geretourneerd. 

Indien je een probleem hebt met een product neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice via info@biolotta.nl. Wij gaan dan direct opzoek naar een passende oplossing voor het probleem.


AFHANDELING VAN JOUW RETOURZENDING

Zodra wij jouw bestelling retour hebben ontvangen sturen wij je hier per e-mail een bevestiging van. Wij storten het aankoopbedrag (zoals vermeld in ons retourproces) binnen 5 werkdagen  terug op het rekeningnummer waarmee de bestelling werd afgerekend.